Martens: "Sepp Blatter kan beter opstappen"

ma 16/12/2013 - 07:48 Steven Martens, CEO van de voetbalbond, vindt dat de FIFA nood heeft aan een nieuw imago én een nieuwe voorzitter. "Het is tijd om het geweer van schouder te veranderen", vertelt Martens aan Radio 1.

"Sepp Blatter (77, red) is intussen niet meer van de jongsten. Hij zit er al heel lang. Blatter is al 15 jaar voorzitter en daarvoor was hij secretaris-generaal. Toen zat hij ook al dicht bij de macht", zegt Steven Martens in Touché.

AP

"Hij heeft ervoor gezorgd dat het WK voetbal het grootste sportevenement ter wereld geworden is, groter dan de Olympische Spelen. Dat is knap. Maar hij is zichzelf toch wat aan het overleven. Je voelt dat de hang om aan de macht te blijven er wel is. Dat is jammer."

"Blatter moet opletten dat hij geen karikatuur van zichzelf wordt. Uitspraken zoals onlangs over Messi en Ronaldo helpen hem daarbij niet. Je merkt ook dat hij de focus een beetje kwijt is als hij een toespraak houdt. Misschien voelt hij zich ook wel voor een stuk onaantastbaar."

"Ook al krijgt de FIFA veel kritiek, ze komt toch niet over als een transparante organisatie. Er is wel een zweem van corruptie, al laat ik in het midden of dat echt zo is. Ik denk dus dat het tijd is dat Blatter opstapt, al is het maar omdat de FIFA nood heeft aan een nieuw imago."

"Michel D'Hooghe zit in het Uitvoerdend Comité van de FIFA en zegt vaak: "Wij doen zoveel goeds". Dat geloof ik best, maar het wordt niet zo gepercipieerd. Dat alleen al is een reden om het geweer van schouder te veranderen."