"Toestand Schumacher is lichtjes verbeterd"

di 31/12/2013 - 11:11 Michael Schumacher heeft vannacht een tweede operatie ondergaan na zijn ski-ongeluk. De dokters zien een lichte verbetering in zijn toestand. De zevenvoudige wereldkampioen Formule 1 blijft wel in een kunstmatig coma en is nog altijd niet buiten levensgevaar.

Ski-ongeluk Michael Schumacher

Maandagavond werd bij Michael Schumacher een nieuwe scan uitgevoerd. Daaruit bleek dat er een lichte verbetering was in zijn toestand. De dokters in het ziekenhuis van Grenoble hebben van die gelegenheid gebruik gemaakt om een tweede ingreep uit te voeren.

Belga

In overleg met de familie werd een bloeding in Schumachers hersenen verwijderd om de druk op zijn hersenen te verlichten. Die operatie duurde zo'n twee uur en verliep succesvol. Een scan na de ingreep wees uit dat de toestand van de Duitser lichtjes verbeterd is.

"Die bloeding was makkelijker bereikbaar dan andere en kon zonder risico worden verwijderd. De situatie van Michael Schumacher is nu beter onder controle dan gisteren. Hij is nu relatief stabiel. Hij blijft wel in een kunstmatig coma en hij is nog altijd niet buiten levensgevaar. We hebben een beetje tijd gewonnen", vertelden de artsen.

"De familie beseft ten volle dat de toestand nog altijd zeer precair is. Er zijn nog altijd veel bloedingen aanwezig in zijn hersenen. De komende uren worden cruciaal."